Weidemann

Weidemann – ett starkt varumärke

Weidemann tillverkar kompaklastare, minilastare, hjullastare, teleskophjullastare samt teleskoplastare av högsta kvalitet i Tyskland. Bolaget tillhör tyska Wacker Neuson gruppen.

MaskinGruppen AB är sedan 2014 stolta återförsäljare för Weidemann i Halland och mellersta/nordvästra Skåne med anläggningar i Falkenberg, Ängelholm, Eslöv och Hörby.

Weidemanns mål är: effektiva lösningar för maximal lönsamhet och bra investeringssäkerhet, ett högt igenkänningsvärde, en positiv profil och stor acceptans på marknaden, en tilltalande totalbild över produkter och företaget, ett starkt partnerskap mellan tillverkare, återförsäljare och kunder.

Alla dessa saker är viktiga för Weidemann. Företags bild är tydlig: Weidemann – effektiv som tradition

Weidemanns mission är ”Avlastning av lantbrukare genom mekanisering av stallskötseln och arbeten inom gården”. Detta ledde till utveckling av Hoftrac (kompaktlastare) som idag är ett kategoribegrepp för en egen maskinkategori – originalet härstammar från Weidemann.

Det nära samarbetet mellan Weidemanns utvecklare och användarna har alltid lett till innovativa koncept och genomtänkt produktprogram med hög användbarhet och sofistikerad teknik.

Weidemanns kunder drar nytta av hög produktivitet, investeringssäkerhet och har med Weidemann alltid en stark partner vid sin sida.

Maskinerna och tjänsterna är väldigt effektiva och hänför i det dagliga arbetet. Gjorda just för det. Weidemann – designed for work.

Weidemann maskinprogram omfattar idag midjestyrda och kompakta lastmaskiner, hjullastare, teleskophjullastare, teleskoplastare med fyrhjulsdrift och ett stort urval påbyggnadsredskap och däck. Weidemann en av de ledande tillverkarna av dessa maskiner för jordbruk och hästskötsel, skogsbruk, kommuner, biogasanläggningar, kommuner, handelsträdgårdar, industri och företag i Centraleuropa.

Hos Weidemann är inte kvalitet tomma ord utan en daglig verklighet “Made in Germany”. En äkta Weidemann härstammar ur den modernaste produktionsstället för hjul- och teleskoplastare i Europa. Anläggningen som invigdes 2007 i Korbach i Nordhessen garanterar en genomgående hög kvalitet för produkterna. Och den därifrån resulterande säkerheten, komforten och ekonomiska effektivitet som du alltid kan räkna med.

Hoftrac – originalet: En maskin skriver historia!

Den lättmanövrerade och kraftfulla hjälparen för gården övertygar sina användare även efter årtionden sedan den först presenterades. Från de första prototyperna som var avsedda som enkla trehjullastare, utvecklades 1972 en liten midjestyrd hjullastare som utvecklare gav det moderna namnet “Hoftrac®“, Med lanseringen av modellen “130 Perfect” 1974 lades grunden sedan till en sann framgångssaga inom jordbruksteknik. Medan försäljningen av traktorer minskade betydligt, skapade Hoftrac från Weidemann med sina återförsäljare ett helt nytt marknadssegment för branschen inom området jordbruksteknik.

Framgångssagan med denna universalmaskin berättar om upptäckarglädje och en outtröttlig vilja att vara med i tiden och kunna förändra sig efter de nya krav som hela tiden ställs. I Weidemanns historia har Hoftrac spelat rollen som början på en dynamisk tillväxt. Från att ha varit ett litet teknikföretag inom jordbruket i Diemelsee-Flechtdorf har företaget blivit ledande i Centraleuropa för tillverkning av Hoftracs, hjullastare och teleskoplastare för jordbruk och hästskötsel, skogsbruk, kommuner, handelsträdgårdar, industri och för biogasanläggningar.

Läs mer om Weidemann på www.weidemann.de

Maskiner från Weidemann

Se fler produkter
Weidemann 9580T

Weidemann 5080T

Weidemann 4080T

Weidemann 3080T