Variant

Variant tillverkar släpvagnar i Danmark. Produktionen vid fabriken i Vejle består idag av monteringsarbete samt intern råvaruförädling i form av vår egen svetsverkstad och järnhall. För de enskilda komponenterna anlitas dock allt oftare specialiserade underleverantörer.
Kombinationen av detta innebär att både intern och extern kunskap kan utnyttjas vid produktutveckling och produktionsförbättring. Idag har Variant över 200 bra återförsäljare i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland och Österrike. Variant är Danmarks största släpvagnstillverkare.

MaskinGruppen AB är stolta återförsäljare för Variant i Halland och mellersta/nordvästra Skåne med anläggningar i Falkenberg, Ängelholm, Eslöv och Hörby.

Historien bakom Variant

Under de första åren var produktsortimentet uteslutande inriktat på mindre hobbyvagnar för privat bruk. I dag har detta utvecklats till att omfatta ett stort och brett utbud av professionella släpvagnar. 

Grunden till det som vi idag känner till som Variant trailer varumärke började med en lysande affärsidé. Det var grundaren Niels Buhl som den 1 juni 1975 startade varumärket Variant för att tillverka små hobbyvagnar i en liten verkstad bakom sitt privata hem. I början av 1977 anslöt sig hans bror Jens Buhl till företaget och året därpå blev han också delägare i De Forenede Trailerfabrikker.

De två bröderna hade stora ambitioner och verkstaden bakom det privata hemmet var för liten. De Forenede Trailerfabrikker fanns därför på flera olika platser fram till 1996 då företaget för sista gången flyttade till sin nuvarande adress på Godthåbsvej i Vejle. År 2017 utökades fabriken med en ny produktionshall med toppmoderna faciliteter. Idag har företaget 36 000 m2 för produktion och lagring.

Bröderna Niels och Jens Buhl driver företaget fram till den 1 januari 2006. Företaget drivs nu av Andreas Buhl i andra generationen, med stöd av kunniga medarbetare med många års erfarenhet.

År 2014 bytte De Forenede Trailerfabrikker namn till Variant, samma namn som släpvagnarna. 

Läs mer om Variant släpvagnar på www.variant.dk

Maskiner från Variant

Se fler produkter