Trejon marknadsför maskiner för skog, lantbruk, entreprenad och park med ett brett utbud av maskiner såsom Berti slagklippare, Flexitrac kompaktlastare, Multicargo vagnar och mycket mer. Med huvudkontor i Vännäsby utanför Umeå, har anor tillbaka till 1940-talet. Mycket har hänt sedan dess och idag är Trejon en av de ledande maskinleverantörerna inom lantbruk, skogsbruk och entreprenad via ett rikstäckande nät av återförsäljare. Trejon utvecklar, tillverkar och erbjuder produkter till lantbruk, skogsbruk och entreprenadverksamhet. Genom att kombinera ett brett produktprogram med stor yrkesskicklighet och hög servicenivå ger Trejon er den bästa helhetslösningen som skapar en hållbar och kostnadseffektiv framtid. Som stabilt familjeföretag med lång historik och erfarenhet, som alltid tänker långsiktigt, lägger Trejon stort engagemang i att leverera kvalitet i varje steg av sitt uppdrag. I Trejons arbete inspireras de av ny teknik och sina kunders behov, för att erbjuda vad som krävs för att just din arbetsdag ska bli så enkel och bra som möjligt. 

Idag har Trejon över 75 försäljningsställen i Sverige och övriga Europa. Samtliga av återförsäljare innehar Trejon Center-certifikat vilket innebär att de regelbundet genomgår produkt- och produkttekniska utbildningar. Detta för att du som kund ska få bästa möjliga maskin anpassad för ditt behov.

MaskinGruppen AB är återförsäljare för Trejon i Halland och mellersta/nordvästra Skåne med anläggningar i Falkenberg, Ängelholm, Eslöv och Hörby.

Historia

Trejon har anor sedan mitten av 40-talet. Entreprenören Signar Johanssons företag hade då sex anställda. I början av 60-talet invigde Signar Gulf bensinstation i Vännäsby med tillhörande serviceverkstad för fordon. Det första generationsskiftet genomförs i början av 70-talet då Signars söner Håkan, Lennart och Roland övertar verksamheten. Det är vid den här tiden företaget inriktar sig mer och mer på att bli en leverantör av maskiner inom lantbruk, skog- och entreprenadverksamhet.

1980 flyttar verksamheten till nybyggda lokaler med stort visningsområde på Företagsvägen i Vännäsby. I samband med flytten startar bröderna företaget Trejon, som står för ”Tre Johansson”. Företagets affärsidé är att tillhandahålla maskiner och utrustning för lantbruk, skogsbruk, park- och entreprenadverksamhet via ett rikstäckande nät av återförsäljare. Detta var ett viktigt steg i den framtida utvecklingen – att gå från en lokal aktör till att bli rikstäckande.

1986 är året då Trejon börjar med egen produktion och bygger sin första egna produkt, Trejon Optimal Snöfräs. Under de kommande åren växer utbudet och en komplett serie maskiner för vägunderhåll har implementerats i Trejon Optimal-familjen.

1999 blir ett viktigt år då Trejon blir största enskilda ägare av en produktionsanläggning i Tabivere utanför Tartu i Estland. Hela produktionsverksamheten flyttar dit och utbudet av maskiner växer i snabb takt. Anläggningen är Idag en modern anläggning med över 60 anställda.

Under året 2011 genomförs det andra generationsskiftet i företaget då Henrik och Anna Johansson i tredje generationen driver verksamheten vidare och där målsättningen är lika stark nu som förr.

Läs mer om Trejon på www.trejon.se

Maskiner från Trejon

Se fler produkter
Gräsharv
Optimal Kedjeröjare
Berti Slagslåtter
Multicargo MC11000