STIHL

Andreas Stihl AG utvecklade den första kedjesågen 1926. Sedan dess har det tillkommit många produkter för både skog och trädgård. Nu omfattar STIHL-gruppen dotterbolag i ca. 140 länder och har tillverkning i bl.a. Tyskland, Österrike, Schweiz, Brasilien och USA.

STIHL gruppen utvecklar, tillverkar och marknadsför motordrivna maskiner för skogsbruk, landskapsvård och byggindustrin. Produkterna säljs i stort sett enbart via den servande fackhandeln – med 38 dotterbolag för försäljning och marknadsföring, mer än 120 importörer och ca 45 000 återförsäljare i över 160 länder. Andreas Stihl är sedan 1971 världens mest sålda motorsågsmärke.

MaskinGruppen AB är stolta återförsäljare för Stihl i Halland och mellersta/nordvästra Skåne med anläggningar i Falkenberg, Ängelholm, Eslöv och Hörby.

Andreas Stihl har sedan 1987 ett eget dotterbolag i Sverige. Dotterbolaget med huvudkontor och centrallager för Sverige, Norge och Danmark ligger i Stenkullen utanför Lerum. Härifrån marknadsförs och distribueras STIHL produkter i alla tre länderna.

Stihl har en teknisk avdelning som utbildar och hjälper Fackhandeln med olika frågor och problem när det behövs samt distriktschefer ute i landet som servar hela Sverige. Allt för att säkerställa kvaliteten på våra produkter hela vägen ut till dig som användare.

Viktiga milstolpar

  • 1987: Andreas Stihl får eget dotterbolag, Andreas Stihl Norden AB
  • 1987: Andreas Stihl AS i Norge grundas
  • 1992: Eget kontor och lager byggs i Stenkullen, utanför Göteborg
  • 1994: Filial öppnas i Danmark
  • 1994: Lagret utökas till att bli centrallager för Danmark, Norge och Sverige och byggs ut med 1.000 m²
  • 1998: VIKINGs gröna trädgårdsmaskiner blir en del av sortimentet:
  • 2006: Nytt democenter byggs i Stenkullen
  • 2013 Lagret i Stenkullen byggs ut med ytterligare 2.020 m²

STIHL startade som en man med en stor vision. Nu, 90 år senare, sysselsätter STIHL Gruppen mer än 12,000 människor, däribland 400 designers och ingenjörer. Som företag, har vi mer än 35,000 återförsäljare i över 160 länder, och med vår höga produktkvalitet och yrkesskicklighet, har STIHL blivit första valet för många såväl professionella användare som fritidsanvändare. 

Läs mer om Stihl på www.stihl.se

Maskiner från Stihl

Se fler produkter
Stihl FS 461 C-EM

Stihl MS 251