Massey Ferguson

Massey Ferguson® är ett globalt varumärke som tillhör AGCO och tillverkar traktorer, skördetröskor samt vallmaskiner. Med över 170 års erfarenhet och utveckling, är Massey Ferguson ett av världens ledande varumärken för traktorer, och en stark leverantör av skördetröskor att räkna med. Stor kunskap om jorden, gården och de maskiner och den utrustning som krävs för att utföra arbetet på rätt sätt – över hela världen. Det är Massey Ferguson.

Stolt återförsäljare av Massey Ferguson maskiner

I Sverige sköter AGCO AB importen av Massey Ferguson och MaskinGruppen AB är återförsäljare i Halland och mellersta/nordvästra Skåne med anläggningar i Falkenberg, Ängelholm, Eslöv och Hörby.

175 ÅR AV HISTORIA

Lär av det förflutna för att få med kraft till framtiden. Milstolparna som har gjort historien till vårt varumärke:

1847 – DANIEL MASSEY FÖRSTA VERKSTAD

Daniel Massey var en lantbrukare i flera decennier tills han bestämde sig för att fokusera sitt arbete på maskinreparation och skapade ”Massey Manufacturing Company” 1847, i New Castle (Ontario, Kanada). Det var så historien började. Fyrtio år senare 1891, slogs företaget samman med ”A.Harris, Son and Company” för att bilda ”Massey-Harris Limited”.

1933 – SKAPADE FERGUSON-SYSTEMET (“FERGUSON BLACK-TRAKTORN”)

Harry Ferguson startade sitt företag genom att förhandla om försäljning till traktorfabriker. Han fann traktorer och deras redskapsdragkoppling för rudimentära krokar, och började skapa en integrerad enhet för att koppla ihop traktor och redskap. Det var så han skapade det berömda ”Ferguson System”, som har blivit en världsreferens och som gör det möjligt att överföra kraften till bakaxeln och framaxeln för bättre grepp och säkerhet. Denna idé ledde till produktionen av den första prototypen någonsin av den mytomspunna “Ferguson Black-traktorn”, förfadern till alla moderna traktorer.

1936 – LANSERING AV TRAKTORN “FERGUSON BROWN”

1936 introducerades ”Ferguson Brown”-traktorn för allmänheten och började tillverkas. Baserad på ”Ferguson Black”-prototypen, har denna mytomspunna traktor skapats av Harry Ferguson och tillverkad av David Brown Company. Det var en sann revolution och en speciell träningsskola inrättades för att utbilda lantbrukare för att maximera prestandan hos denna nya traktor.

1953 – MASSEY HARRIS & FERGUSON SLÅR SAMMAN

1953 gick Massey-Harris (Kanada) och Harry Ferguson Ltd (Storbritannien) samman för att bli Massey-Harris-Ferguson. Sammanslutningen av dessa två pionjärvarumärken tog med sig det allra bästa inom traktorteknologi för att skapa den ultimata leverantören av jordbruksmaskiner. Syftet, nu som då, har alltid varit att förse dig med ett stort utbud av produkter för att passa dina behov.

1957 – MASSEY FERGUSON FÖDELSE

Den 19 november 1957, fyra år efter sammanslagningen, blev ”Massey Harris Ferguson” till ”Massey Ferguson”. Det var så vårt varumärke skapades! … Och resten är historia.

MASSEY FERGUSON IDAG

Idag tillverkas Massey Fergusons traktorer, tröskor och redskap i 8 fabriker runt om i världen. Traktorerna tillverkas i Franska Beauvais och tröskorna i italienska Breganze.

Massey Fergusons anläggning i Beauvais fokuserar helt på att uppfylla de ständigt ökande kraven från lantbrukare över hela världen. Den är en av Europas största AGCO-ägda anläggningar för traktortillverkning. Beauvais är den första franska producenten och exportören av lantbruksmaskiner och var Factory of the Year år 2016. I Beauvais har mer än 990 000 traktorer byggts och nästan 80 % av produktionen exporteras till över 70 olika länder globalt. Tröskfabriken Gold Harvesting Competence Center i Breganze, Italien, är den strategiska europeiska produktionsanläggningen för Massey Ferguson skördetröskor. Uppdraget är att konstruera och bygga skördetröskor som gör mer än att bara skörda grödor, säsong efter säsong. Våra skördetröskor ingjuter stolthet och passion i våra kunder genom att garantera högsta kapacitet och bästa prestanda med exceptionella servicenivåer under många kommande år. I Breganze har det tillverkats skördetröskor i mer än 60 år, men man har tillverkat lantbruksmaskiner och redskap sedan 1873. Idag är det här den modernaste och mest effektiva fabriken i Europa för tillverkning av skördetröskor.

Läs mer om Massey Ferguson på deras hemsida www.masseyferguson.com

Massey Ferguson olika maskinmodeller

Massey Ferguson är känt för sin breda och mångsidiga produktlinje som omfattar olika typer av lantbruksmaskiner för att möta behoven hos jordbrukare världen över. Deras modeller sträcker sig från traktorer till skördetröskor och vallmaskiner, med varje modell utformad med fokus på prestanda, hållbarhet och användarvänlighet.

MF Traktorer

Massey Ferguson erbjuder ett omfattande utbud av MF traktorer som passar alla typer av jordbruksbehov, oavsett om det handlar om mindre gårdar eller storskaliga jordbruksoperationer. Deras traktorer inkluderar populära modeller som MF 6700 S-serien, känd för sin kompakta design och mångsidighet, samt den kraftfulla MF 8700-serien, som erbjuder hög effekt och avancerad teknik för tunga jordbruksuppgifter.

MF Skördetröskor

Massey Ferguson skördetröskor är designade för att maximera produktiviteten och minimera arbetskostnaderna för jordbrukare. Deras skördetröskor inkluderar modeller som MF Activa, en mångsidig och effektiv skördetröska som passar för många olika grödor och skördeförhållanden, samt den avancerade MF IDEAL-serien, känd för sin höga kapacitet och precision i skördprocessen.

MF Vallmaskiner

För hösilageproduktion och vallskörd har Massey Ferguson ett brett utbud av MF vallmaskiner som inkluderar pressar, slåttermaskiner och vallskördare. Deras vallmaskiner inkluderar modeller som MF RK-serien av rundbalspressar, kända för sin pålitlighet och höga prestanda vid balarbete, samt MF DM-serien av slåttermaskiner, som erbjuder effektiv skörd och bearbetning av grödan för högkvalitativt foder.

Maskiner från Massey Ferguson

Se fler produkter
Massey Ferguson 9S

285-425 hk

Massey Ferguson Teleskoplastare

Massey Ferguson 8S

205-285 hk

Massey Ferguson 7S

155-220 hk