McHale

McHale tillverkar rundbalspressar, inplastare och andra vallmaskiner på Irland. McHale är ett familjeföretag, som grundades av bröderna Padraic och Martin McHale. I över 30 år har de utvecklat en rad specialiserade lantbruksmaskiner med fokus på pressning och inplastning för produktion av runda och fyrkantiga ensilagebalar, och rundbalar med hö och halm.

MaskinGruppen AB är importör för McHale i Halland och Skåne med anläggningar i Falkenberg, Ängelholm, Eslöv och Hörby.

Historia

Under de första åren specialiserade sig McHale på produktionen av inplastare för rund- och fyrkantsbalar. 2002 tog sig McHale in på kombipressmarknaden genom att presentera Fusion, en fullt integrerad kombipress. Från år 2004 utvecklade McHale F5-seriens rundbalspressar, som omfattas av tre modeller med fast kammare. F5400 utan snittverk, F5500 med 15-knivars snittverk och F5600, en helautomatisk rundbalspress med 25-knivars snittverk. 2009 utvecklade McHale V6-serien, en rundbalspress med 3 remmar och variabel kammare.

McHale rundbalspressar och inplastare används i över 40 länder runt om i världen.

McHale forskar, konstruerar och testar sina specialiserade rundbalspressar och inplastare i enlighet med slutanvändarens krav. Under design- och utvecklingsstadierna, genomgår alla maskiner rigorösa tester med krävande slutanvändare, nämligen Irländska, Engelska, Skotska, Walesiska, Skandinaviska och Nya Zeeländska lantbrukare och entreprenörer.

Efter avslutat testarbete använder McHale det senaste inom laser- och robotteknik i tillverkningsprocessen av sina pressar och inplastare. Tillverkningen utförs i två ändamålsenligt byggda fabriker i Irland och Ungern, vilka arbetar med stränga kvalitetskontroller.  En viktig detalj i produktionsskedet är att alla komponenter i tillverkningsprocessen går att spåra, och alla maskiner testas, körs och kalibreras innan de lämnar McHale-fabriken.

Läs mer om McHale på www.mchale.net

Maskiner från McHale

Se fler produkter